Sztriha Ildikó – Testileg és lelkileg is helyrebillentett a jóga

Sztriha Ildikó 58 éves, négygyermekes édesanya és többszörös nagymama. Három évvel ezelőtt talált rá a jógára, több mint egy évvel azután, hogy agyhártyagyulladása volt, és érzelmileg is életének egy igen nehéz időszakát élte. Ildikóval az Ízisz Jóga Stúdió erdőspusztai táborában beszélgettünk.

– Mit reméltél, mit vártál a jógától életed abban a nehéz helyzetben? 

– A betegségem miatt olyan problémáim adódtak, amelyekre több szinten kerestem megoldást. Az agyhártyagyulladás következményeként gondok voltak a rövidtávú memóriámmal. Mondták, hogy a keresztrejtvény-fejtés segít, sokat foglalkoztam ezzel, és kerestem azokat a szellemi kihívásokat, amelyek javíthatnak az állapotomon.

Így helyre is jöttem, de az egyensúlyérzékem továbbra sem volt a régi. Ez nem azt jelentette, hogy emiatt ne tudtam volna menni, vagy tevékenykedni, de például magas sarkú cipőben megbillentem.

Ráadásul pontosan abban az időben érzelmileg is kibillent az életem a megszokott medréből – szerettem volna jobban lenni. Sok jót hallottam az Ízisz Jóga Stúdióról, érdeklődtem ismerősöktől is, így indultam el a jóga felé. 

– Úgy tűnik, rátaláltál az egyensúlyodra. Emellett mit adott még neked a jóga? 

– Fokozatos életmódváltást is magával hozott. Nem élek úgy, mint egy jógi, de másképp kezdtem étkezni, másképp kezdtem gondolkodni. Idővel megváltozott a nézőpontom is, jobbnak élek meg mindent, és jobban meglátom a szépet mindenben. 

Rendszeres Mozgás. Egészséges Gerinc. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

– Mi az, ami harmadik éve ott tart a jógán? Vannak-e például kedvenc óráid? 

– A callygraphy nagy kedvencem, mert jól átmozgatja a gerincemet, a derekamat, a vállamat, közben ad egy jó erőnlétet, és változott az alakom is. Talán ez már nem olyan látványos változás, mintha sokkal fiatalabb lennék, de azért jó érzéssel tölt el. A gyakorlásnak köszönhetően kitartóbb lettem, és kiegyensúlyozottabbnak, megfontoltabbnak is érzem magam. 

– Kinek javasolnád a jógát, vagy akár egy jógatábort? 

– Mindenkinek! Például a gyerekeimnek, de szerintem a páromnak is jót tenne, akit műtöttek a szívével – bízom benne, hogy később esetleg őt is sikerül bevonni. Persze annak is szívesen ajánlom, akinek semmi baja sincs, hiszen ezzel csak jót tesz magának.

Érdemes elmenni egy-egy órára, vagy akár a nyílt napra, hogy saját bőrünkön tapasztaljuk meg, mit adhat a jóga. Amikor csak terveztem, hogy belevágok, először persze én is utána olvastam a dolgoknak, próbáltam információkat gyűjteni, de akkor lett igazán kerek az egész, amikor elmentem és kipróbáltam.

Azóta pedig nekem a jóga testi-lelki feltöltődést ad. Szóval érdemes elmenni, a saját bőrünkön kell kipróbálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)