Barion Pixel

6 tipp a koronavírus okozta stressz oldására a jóga segítségével

Ahogy növekszik a világban a koronavírus fertőzések száma, úgy erősödik bennünk a szorongás és bizonytalanság. A félelemből fakadó stressz nem tesz jót az egészségnek, ezért egyre nagyobb a szükség az ájurvédikus gyógyászatra és a jóga gyakorlására. Az alább felsorolt praktikákkal könnyedén megerősítheted a tested és az elméd. Segítségedre lesznek a megfázás, az influenza vagy akár a koronavírus elkerülésében is. 

Öblögess meleg sós vízzel


Tégy fél teáskanálnyi himalája vagy tengeri sót 1 bögre meleg vízbe és öblögess vele. A baktériumok az orrüregben és a garatban sokszor megtalálhatóak már a megbetegedés előtt 24 órával. Öblögess ilyen módon akár megelőzésképpen. A sós vizes öblögetés akkor is segíthet, ha már betegnek érzed magad.

Aludd ki magad!


„Az Ayurveda  szerint a kiegyensúlyozott cirkadián óra (vagyis az alvás- és éberségi ciklus belső órája) közvetlenül kapcsolódik az erős immunrendszerhez” – magyarázza John Douillard, a LifeSpa.com alapítója. Javaslata szerint, érdemes lefeküdni 2-3 órával naplemente után és a felkelő Nappal kelni. Ez a szokás segít fenntartani a szervezet egészséges cirkadatán ritmusát. Ezen kívül kerüld a nehéz ételeket az esti órákban, hiszen ezek megterhelhetik a gyomrod.

Fogyassz gyógyteákat
Az egyik legismertebb ajurvédikus gyógynövény, a tulsi. Ez a csodaszer stressz, láz és fejfájás csökkentőként is alkalmazható. A tulsi mellett van egy másik szupernövény is ami csökkentheti a szorongást és segít felpörgetni az immunrendszert, ez a kurkuma.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Lélegezz mélyen
A tüdő a test legnagyobb tisztító rendszere, mely kiszűri a méreganyagokat és megőrzi a keringés oxigénszintjét. A mély légzés, vagy a teljes jógikus légzés, tágítja a tüdőt és az oldalsó bordákat, és folyamatosan áramoltatja a felső testben az oxigént.

Masszázsra fel
A napi abhyanga vagyis önmasszázs, alkalmas az idegek megnyugtatására és emellett bőrödet is ápolhatod különböző organikus olajokkal, például a szezámmag, olívaolaj és a kókuszolaj is kellemesen oldja a bőrben felgyülemlett stresszt.

Tarts rövid szüneteket
Ha szétszórt vagy és stresszesnek érzed magad, tarts néhány perc szünetet. Ideális esetben, akár 20 percet és ezt fordítsd nyugtató gyakorlatokra, sétákra, csendes elmélyülésre vagy relaxáló jógára.

( forrás: https://www.yogajournal.com/lifestyle/ayurveda-and-yoga-for-flu-and-coronavirus )

 

2 hozzászólás a(z) “6 tipp a koronavírus okozta stressz oldására a jóga segítségével”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .