Barion Pixel

5 természetes vérhígító növény

A vérhígító szerepe abban rejlik, hogy csökkentik a vérrögök kialakulásának a kockázatát. A természetben is előfordulnak olyan gyógynövények, amelyek elősegítik a vérrögök kialakulásának megelőzését.

5 természetes vérhígító növény

Ha valaki gyógyszert szed az ilyen irányú problémájára, akkor az orvos által előírt kezelés helyett ne kezdjen alternatív terápiába, csak akkor forduljon a gyógynövényekhez, ha egyébként megelőzésként szeretné megakadályozni a vérrögök keletkezését. Ha mindenképpen szeretné a gyógyszerét valamilyen természetes alternatívára lecserélni, azt csak és kizárólag az orvosa beleegyezésével tegye meg, nehogy baj legyen belőle.

Konyhai és gyógyászati célokra is használják az emberek a kurkumát. A kurkuma hatóanyaga a kurkumin, amely antikoalugáns, gyulladáscsökkentő és véralvadásgátló hatással is rendelkezik. A kurkumából ízletes teát is készíthet. Forraljon fel 2 dl vizet. Tegyen egy negyed teáskanálnyi kurkumaport egy csészébe, majd öntse fel a forró vízzel. Várjon tíz percet és már fogyaszthatja is.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A gyömbér is egy gyulladáscsökkentő fűszernövény, amelynek szintén kiemelkedő a véralvadási szerepe. A gyömbér szalicilátot tartalmaz, amely erős vérhígító hatással rendelkezik. A gyömbér leginkább friss formában tartalmazza ezt a vegyületet. A gyömbérből is készíthet teát, amelyet rendszeres fogyasztva szintén elősegítheti a vérrögképződés megakadályozását.

A Cayenne-borsnak is magas a szaliciláttartalma, amely úgy viselkedik, mint egyes véralvadásgátló gyógyszerek. Ez a fűszernövény a vérnyomás csökkentésében is szerepet játszik, a vérkeringésre is kedvező hatást gyakorol, és a fájdalmat is eredményesen csökkenti.

Az E-vitaminnak is véralvadásgátló hatása van. Ha valaki már eleve szed valamilyen véralvadásgátló gyógyszert, akkor kerülnie kell az E-vitamin nagy adagban történő fogyasztását. Az E-vitamint érdemes természetes formában magunkhoz venni. E-vitaminban gazdag táplálékok: mandula, napraforgómag, napraforgóolaj, teljes kiőrlésű gabonák, búzacsíraolaj.

A fokhagyma egy természetes antimikrobiális és antibiotikus gyógynövény. Nagyon hasznos lehet az immunrendszer megerősítésében. Sok tanulmány számol be arról, hogy a téli időszakban fogyasztott fokhagyma csökkenti az influenza és a megfázás kialakulásának a kockázatát. Mindemellett a vérkeringést is serkenti és a vérrögképződés kialakulásának kockázatát is minimalizálja ez a gyógynövény. A fokhagymafogyasztást a tervezett műtét előtt legalább 2 héttel fel kell függeszteni.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/termeszetes-verhigitok/ )

1 hozzászólás a(z) “5 természetes vérhígító növény”bejegyzéshez

  1. Jónás Lajos Ferenc

    Mennyi fokhagymát kell naponta elfogyasztani napi 20mg xarelto kiváltádára?

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .