Barion Pixel

4 jóga póz a pihentetőbb alvásért

Az egyik ok, ami miatt sokan nehezen tudnak aludni, az hogy agyunknak nehézséget okoz az egésznapos intenzitás után megpihenni, ezáltal a mély alvás állapotába lépni. Ha nehezen jön álom a szemedre és túl sok gondolat gyötör, próbáld ki az alábbi pózokat. A sorozatot érdemes lefekvés előtt végezni, így csökkentheted a stresszt és megnyugtathatod idegrendszered a pihentetőbb alvásért. Ezek a gyakorlatok csökkentik a modern élet intenzitását, és segítenek belemerülni mélyebb, nyugodtabb énedbe.

4 jóga póz a pihentetőbb alvásért

1. Macska – tehén póz
Tehén pózban lélegezz mélyeket és told lefelé a csípőd, kinyújtva ezzel az ülő csontokat. Told lefelé a hasad és a mellkasod. A Tehén póz végén fújd ki a levegőt és domborítsd felfelé a hátad mint egy macska, az állad nyugodtan hajtsd felfelé. A kezeid nyomd lefelé és érezd, ahogy kinyújtóznak a lapockáid és a gerinced.

2. Gyermek póz
Ülj a térdeidre, majd hajolj előre, úgy hogy a törzsed a combjaidon pihenhessen, a homlokod pedig fektesd a padlóra. Hajtsd le a fejed a földre, és a karjaid nyújtsd előre tenyérrel lefelé.  Engedd meg elmédnek, hogy begubózva és biztonságban érezd magad ebben a pózban.  Összpontosíts a kilégzésre: engedd el magad és add át a tested a gravitáció áramlásának.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

3. Gyermek póz: Átlós nyújtás
Hajolj át az egyik oldalad felé a kezeddel, a lehető legtávolabbra. Ez az oldalsó nyújtás lehetővé teszi, hogy mélyebben lélegezz a tested oldalsó részével is, különösen hasznos ez, az oldal irányú nyújtás, ha egész héten dolgoztál az asztalnál. Vegyél öt lélegzetet az egyik oldalon, és ismételd meg a másikon.

 

4. Savasana
Feküdj le a hátadra a lehető legkényelmesebben. Ügyelj arra, hogy elég meleg legyen a szobában. Akár tehetsz egy takarót a fejed alá, hogy kényelmesen pozícióban legyen a nyakad is a gerinced meghosszabbításaként. Hagyd, hogy fogaid és ajkaid kissé eltávolodjanak egymástól,  és hogy pihenjen az állkapcsod. Tedd a karjaid két oldalra, tenyérrel felfelé. A lábad között maradjon egy kis hézag, és engedd meg a testednek, hogy annyi helyet foglaljon el, amennyire szüksége van. Figyeld meg a légzésed, és hagyd, hogy elméd megpihenjen és feltöltődjön.

A gyakorlatokat végezheted napközben is, ha csak egy kis kikapcsolódásra, vagy pihentető nyújtózásra vágysz hiszen nincs különösebb technikai vagy helyigényük.

( Forrás: https://www.yogajournal.com/practice-section/8-yoga-poses-for-better-sleep )

 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .