Barion Pixel

5 tipp, amivel megelőzheted a szív- és érrendszeri betegségeket

Ki tudhatná jobban, mint egy kardiológus, hogy milyen ételek jelentenek veszélyt a szív egészségére? Lehet, hogy fiatalabb korunkban bármit meg tudtunk enni és semmi bajunk nem volt, de ahogy öregszünk, úgy használódnak el a szerveink, éppen ezért nagyobb odafigyelést, kíméletet és törődést igényelnek. Lássuk be, idősebb korban már nem is annyira jó, ha zsíros, fűszeres ételeket eszünk, hát miért tennénk ki magunkat gyötrelmeknek, ha nem muszáj?

5 tipp, amivel megelőzheted a szív- és érrendszeri betegségeket

A szalonna, a hot dog, a hamburger, a kolbász sok ember kedvenc étele, azonban egyik sem egészséges. Nyilván ha valaki egy évben 3-4 alkalommal megkívánja, semmi baja nem lesz tőle, de ha rendszeresen ilyen ételeket vesz magához valaki, a saját egészségét teszi tönkre, hiszen ezek az ételek rengeteg telített zsírt tartalmaznak, nem beszélve arról, hogy a feldolgozott húsételek, mint a kolbász vagy a virsli felelőssé tehetők a rákos megbetegedések kialakulásáért.

A vörös hús is sok telített zsírt tartalmaz. Erről sem kell lemondani, de elegendő 2-3 havonta ilyen húst enni, és helyette a sovány húsféléket – baromfi, hal – előnyben részesíteni. Ezek mellé egészségtelen köret helyett salátát kell felszolgálni, hogy ne terheljük meg a szívet.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Szív. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Az egyik legegészségtelenebb étel a világon a chips, amely nemcsak telített zsírban, de nátriumban is gazdag. A túlzásba vitt sófogyasztás is növeli a szív- és érrendszeri megbetegedés kockázatát, így minden ilyen és ehhez hasonló terméket a boltok polcain kell hagyni. Chipset mi is készíthetünk zöldségekből, de a legjobb a zöldségeket is nyersen fogyasztani, hiszen ebben az állapotukban van bennük a legtöbb tápanyag.

A diétás italokba édesítőszereket tesznek. Az egyik leggyakoribb az aszpartám, amelyről bebizonyosodott, hogy számos rákos megbetegedésért felelőssé tehető. Ne igyon édesítőszeres és cukrozott üdítőitalokat. Részesítse inkább előnyben a gyógyteákat és a vizet.

A magyar nép híres arról, hogy az ételeit alaposan megfűszerezi és megsózza. Ne tegye! A túl sok só megemeli a vérnyomást. A hosszú ideig fennálló és kezeletlen vérnyomás megnöveli a szív- és érrendszeri katasztrófák kialakulását, mint például szívinfarktus vagy stroke.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-kardiologusok-szerint-ezek-a-tiltolistas-etelek/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .