Barion Pixel

6 ötlet stressz csökkentésére

Bizonyára megtapasztalta már, hogy egy-egy stresszesebb időszakot követően ha kiment a természetbe, sokkal jobban érezte magát lelkileg, de talán még a testi tünetei is enyhültek a fákban, a virágokban, az erdő állataiban gyönyörködve.

6 stresszcsökkentő ötlet otthoni munkavégzéshez

Természetesen nem mindig tudunk időt szakítani a kirándulásra, de már az is sokat segíthet, ha biciklivel megyünk dolgozni. A kerékpározás és közben a látnivalók megcsodálása jelentős mértékben csökkenti a stresszt.

A teljesítmény növelését segítheti elő, ha a munkahelyén nem mesterséges fényt használ, hanem elhúzza a függönyöket és engedi, hogy a természetes fény világítsa meg a helyet, ahol dolgozik. Ha még az ablakot is kinyitja, biztos lehet benne, hogy nagyon hatékonyan fog dolgozni. Kutatások igazolják, hogy a természetes fény kevésbé tesz álmossá, mint a mesterséges megvilágítás, és még a kognitív teljesítmény is javul is a hatására.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

Kutatások arról számoltak be, hogy azok, akik kevesebb vörös húst esznek, sokkal tovább élhetnek, szemben azokkal, akik ezt az ételt részesítik előnyben. A vörös hússal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy jelentős mértékben képes megnövelni a szívbetegségek és a rákos megbetegedések kockázatait. De a vörös hús más krónikus betegséget, például cukorbetegséget is okozhat.

A műanyag palackok nem éppen veszélytelenek. Számtalan vizsgálat bebizonyította, hogy a műanyag palackokban megtalálható biszfenol beleavatkozik a hormonális működésbe, elsősorban az ösztrogéntermelést állítja le, ami sok egészségügyi probléma okozója lehet.

Online Kezdő Jógatanfolyam Immunerősítő Akció – Vásárold Meg MOST 4800 Ft-ért 60% Kedvezménnyel! A részletekért kattints IDE. 

Mindig szezonális gyümölcsöket és zöldségeket fogyasszon, mivel ekkor a legnagyobb a tápanyagtartalma ezeknek a táplálékoknak. Miért ennénk télen görögdinnyét, amikor nyáron, a termőföldön természetes napfény hatására rengeteg, a szervezet számára hasznos vitamin és ásványi anyag is felhalmozódikbenne. Talán ezért is más az íze a szabad ég alatt termelt gyümölcsöknek és zöldségeknek. Nem beszélve arról, hogy a külföldről behozott termékekkel kapcsolatban nem tudjuk, hogy milyen anyagokkal kezelték azokat, hogy kibírja a szállítást és aztán itthon se romoljon meg olyan hamar.

Neveljen a kertjében zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket. Ezek a táplálékok jó hatással vannak a fizikai egészségre, sőt, a kertápolásnak lélekgyógyító ereje is van.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-termeszet-es-a-termeszetes-feny-is-gyogyit/ )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .