Barion Pixel

Az influenza kezelése házi módszerekkel

Az influenza akár még májusban is elérhet bennünket, hiszen a levegőben lévő kórokozók az időjárás változékonysága miatt még ebben az évszakban is támadhatnak. Sok esetben elegendő otthoni módszerekkel kúrálni magunkat és nem szükséges azonnal az orvoshoz menni.

A sós vízzel történő gargalizálás sokat segíthet a torok fájdalmának enyhítésében. Öntsön egy pohárba 2 dl langyos vizet, majd ehhez adjon negyed teáskanálnyi sót. Gargalizáljon vele. Ez az elegy nemcsak a fájdalmat, de a gyulladást is csökkenti.

A másik remek természetes módszer a méz. A méz nemcsak a torokfájást enyhíti, de köhögés esetén is nagyon hasznos lehet. Segíti csökkenteni a köhögési reflexet és az irritált nyálkahártyát is megnyugtatja.

A C-vitaminban és cinkben gazdag táplálékok is sokat segíthetnek, hiszen mindkettőnek nagy szerepe van az immunrendszer megerősítésében.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A gyömbér gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A gyömbér nemcsak az émelygés és a hányinger csillapításában lehet a segítségünkre, hanem a láz és a megfázás tüneteit is enyhíteni tudja.

A bodza gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és értékes, antioxidáns vegyületekkel van tele. Kutatások igazolják, hogy a bodza jelentősen képes lecsökkenteni a megfázás és az influenza időszakát, sőt még arcüreggyulladás esetén is jelentős sikereket értek el ezzel a csodálatos gyógynövénnyel.

A propolisz antivirális és antibakteriális hatással is rendelkezik, így vírusos és bakteriális fertőzés esetén is bátran bevethető. Használható megfázás esetén, de a torokfájás kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja.

Az illóolajokkal történő inhalálás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Az egyik ilyen illóolaj az eukaliptusz, amely vírusölő és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. A borsmentaolaj pedig a nyálkahártyát nyugtatja meg.

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz. Ez a gyógynövény antioxidáns, antimikrobiális és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésében segíthet a fokhagymában megtalálható C-vitamin, az enzimek, a kén- és a szeléntartalom is.

forrás: https://gyogyszernelkul.com/influenza-kezelese-hazi-modszerekkel/

1 hozzászólás a(z) “Az influenza kezelése házi módszerekkel”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .