Barion Pixel

Természetes módszerek a szorongás elűzésére

Veled is többször előfordult már, hogy levertnek és lehangoltnak érezted magad? Belső feszültséget és szorongást tapasztaltál a hétköznapokban? A téli hónapokban ez nem gyakori érzés, de a jóga és a meditáció erre is segítséget nyújthat!

A legtöbb esetben a szorongás kiváltó okai nagyon széles skálán mozoghatnak, de ettől függetlenül legtöbbször hasonló tünetekkel jelentkezik: álmatlan éjszakák,  gyomor panaszok, frusztráció, levertség.

Azt gondolnánk a szorongás gyakran negatív gondolatokkal vagy érzésekkel kezdődik,  de nem feltétlenül ez a helyzet.  A  negatív ciklus akkor kezdődik, amikor visszatartjuk érzelmeink belső-külső áramlását, ezáltal elzárjuk magunkat a külvilágtól.  Nem mondjuk ki és nem dolgozzuk fel az érzéseinket.

Íme néhány gyakorlat amelyekkel úrrá lehetsz a szorongás okozta rossz közérzeten!

Lélegezz! – Bízz az oxigén gyógyító erejében!
Az oxigén gyógyító erőt ad a testnek és olykor a léleknek is.  Érzelmi méregtelenítés során vedd a levegőt az orrodon keresztül, és lélegezz jó mélyeket. Az érzelmek az emésztéshez hasonló folyamaton mennek keresztül a testedben.
A gyakorlat:
Belégzés az orron keresztül háromszor.
Majd kilégzés az orron keresztül háromszor.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Test. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Légy tudatos!
Annak érdekében, hogy érzelmeid teljes mértékben és megfelelően emészthesd meg, tisztában kell lenned azzal, hogyan teljesednek ki a testükben. Vedd észre, hogyan jelennek meg érzelmeid és figyelj arra, miért!

Figyeld meg!
Sok meditációs technika a megfigyelés művészetének megtanulására és megértésére épül. A helyzet megfigyelése megváltoztatja azt. Érzelmi méregtelenítés során, az érzelmek megfigyelése megváltoztathatja azokat. Más szavakkal: azok az érzelmek, amelyeket valaha bűntudatnak, félelemnek vagy haragnak éreztél most új formát ölthetnek benned és közelebb állhatnak az öröm érzéséhez.

Válaszd a gyógyulást!
A szabad akarat számít! Több millió fajta gyógykezelés van manapság a a lelki eredetű betegségek gyógyítására, az emberek milliókat költenek az egészségükre, felhalmoznak tárgyakat és legtöbbször ez mégsem megoldás. Amíg nem hisz az ember a gyógyulásban, a testének egészségében, addig az előbb felsorolt dolgok mit sem érnek.

A szabad akarat választást jelent, és szorongás megszüntetésének esetében, te választod ki hogy megakarsz gyógyulni vagy újból vissza térsz a régi mintákhoz.  Ha a szorongás tüneteivel küzdesz, akkor valószínűleg túlzott figyelmet fordítottál korábban a gondolataidra. Valójában ez azonban csak azt jelenti, hogy itt az ideje hogy újra érvényesítsd sajt akaratod hatalmát!

( Forrás: https://www.yogajournal.com/lifestyle/do-you-need-an-anxiety-detox )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .