Barion Pixel

Csípő problémák

Nagyon tetszenek ezek a kezdő gyakorlatok. Sajnos mindegyiket nem tudom megcsinálni a csípő problémám miatt, de igyekszem. Szeretném kérdezni, hogy van-e olyan jógagyakorlat, ami az alvást segíti?

Ugyanis nagyon rosszul alszom, sajnos már ott tartok, hogy csak altatóval tudok aludni. Soha nem voltam jó alvó, de tavaly meghalt a férjem, amit nem tudok feldolgozni és nagyon sok egyéb probléma is adódott azóta, ami még inkább hozzájárult ahhoz, hogy állandóan jár az agyam, sokszor felébredek éjjel, nem tudom magam kipihenni. Ezért aztán napközben állandóan fáradt vagyok, olyan ez mint a mókuskerék.

Az elalváshoz próbálj meg hanyatt feküdni, érintsd a nyelved lágyan a szájpadhoz, engedd a tekinteted  a csukott szemhéjak mögött a fejtetőre vagy a homlok-középre irányulni, mintha a csillagos eget néznéd (ezt a képet használhatod vizualizációnak). Majd kezdd el figyelni a légzésed. Nagyon lassú, minimum 5-6 mp ki és be, csak a hasfal mozduljon, a mellkas ne! Ahogy egyre gyakorlottabb leszel, a légzés is egyre hosszabb lesz, ne hagyd elkalandozni a figyelmed, maradjon a levegő áramlásán.

Egészséges Gerinc, Hosszú Élet. Online Kezdő Jógatanfolyam : több mint 8 óra vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri Díj, Örök Használat. További információ.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .