Barion Pixel

3 jóga póz a bensőségesebb párkapcsolatért

Szeretnél bensőségesebb, intimebb kapcsolatot teremteni a pároddal? Az első lépés, hogy  először is kerülj mélyebb kapcsolatba önmagaddal! Próbáld ki ezeket a pozíciókat, hogy teljes egyensúlyba kerülhess testeddel, a légzéseddel  és éleszd fel a benned rejlő tüzet. Ez segíteni fog, hogy harmonikusabb kapcsolatot alakíthass ki partnereddel.

3 jóga póz a bensőségesebb párkapcsolatért

Szfinx póz

A hasadon fekve, tedd le a karjaid a földre könyékkel közvetlenül a vállad alatt, tenyered lefelé nézzen. Hagyd, hogy a has, a lábak és a medence súlya a szőnyegre vagy a padlóra nehzedejen, miközben enyhén nyomd le az alkarod, hogy ezáltal kissé megemeld a mellkasod. Lélegezz. Légzés közben nyomd mélyebben a tenyered és az alkarod a padló irányába, óvatosan döntsd előre a medencéd, és a hasad helyezd a szőnyege felé. A következő kilégzésnél lazulj el!
Ismételd meg a gyakorlatot háromszor.

Supta Baddha Konasana – Fekvő cipész póz


Feküdj a hátadon, és tárd szét a lábaid. Hagyd, hogy térdeid kifelé forduljanak a padló irányába, vagy helyezz alájuk párnát, ha úgy kényelmesebb. Lélegezz mélyeket az orrodon keresztül, lazítsd el lábaid, a combcsontjaid, a feneked és az arcod. Az orrodon keresztül történő kilégzés közben nyomd felfelé a hasad, és hagyd, hogy a hátad a padló felé mozduljon el. Ismételd meg háromszor a mozdulatsort.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Csontok. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Ez a póz ellazítja az egész testet. Bíznunk kell testünkben, amikor egy másik személyhez közeledünk. A fekvő cipész póz lehetővé teszi a bizalom gyakorlását a gravitáció révén, ez által elősegítve a lábak rugalmasabb mozgását. Ezenkívül segíti a légzéshez való kapcsolat kialakítását.

Karani Viparita – Félgyertya póz

Keress egy üres falfelületet, és feküdj le a hátadra. Emeld fel a lábaid, hogy a falnak támaszkodjanak. Ezután mozgasd a tested a fal felé. Lélegezz be, és hagyd, hogy a gravitáció enyhén a földre húzza a csípőd. Légzés közben lazítsd el a lábujjaid, a tenyered, a vállaid és az arcod. Végy 3 mély lélegzetet. Feküdj le, és hagyd hogy a lábad pihenjenek.
Ez a póz ellentétes a gravitációval, ezért a vér egyenesen a nemi szervekbe áramlik gyakorlása közben.

( forrás: https://www.yogajournal.com/poses/3-yoga-poses-for-deeper-intimacy )

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .