Barion Pixel

6 alapvető meditációs ülés melyek közül te is könnyen választhatsz…

Neked is gyakran eszedbe jut, hogy helyesen ülsz-e meditáció közben? Az igazság az, hogy  közel egymillió meditációs forma létezik a világon, de ha körbe járnád a világot, csak azért, hogy meditáló embereket fényképezz, hamar észrevennéd, hogy legtöbbjük meglehetősen hasonló pózt vesz fel. Vajon miért van ez? Mivel a cél a nyugtalan elme lenyugtatása ezért, a gyakorlott meditálók olyan testtartásokat keresnek melyek számukra legkényelmesebbek.

Azok számára, akik megszokták a széken ülést, kissé nehéz lehet a lábukat keresztbe tenni és úgy ülni. Itt az ideje, hogy megpróbáld!  Ha úgy érzed nehéz, akkor olvass tovább és mutatunk pár egyszerűbb testtartást!

A lótuszülésnek több változata is van, de a legtöbbhez meditációs párna használata ajánlott.  Ha nincs otthon, keress egy nagyobb lapos párnát, ami elég magas és nagy. Fontos, hogy a póz kényelmes legyen, és ne okozzon fájdalmat.

Íme 6 alapvető meditációs ülés melyek közül választhatsz: 

1. A kényelmes ülés
A meditációs párnán lazán keresztezett lábakkal ülj, lábfejedet az ellenkező comb vagy térd alá helyezve.

2. A féllótusz ülés
Ez a fentiek variációja. Az egyik lábad tedd keresztbe és tedd  rá az ellenkező combodra. A másik lábad hajlítsd be, vagy csak egyenes tartásban pihentesd.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Test. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

3. A teljes lótusz ülés
A lábaidat tedd keresztbe, és mindkét lábad helyezd az ellentétes combodra.

4. A burmai ülést (Sukhasana)
Ha nem tudsz teljesen keresztezett lábakkal ülni, az sem baj. Csak ülj, mindkét lábadat a padlóra fektetve ebben a nyugalmi helyzetben.

5. A seiza vagy kellékes ülés
Ha nem kényelmes keresztbe tett lábakkal ülnöd, térdelhetsz is, és párnát vagy más jóga kelléket helyezhetsz a lábaid közé.

6. A széken ülés
Végül, persze, használhatsz széket is, amennyiben kezdő vagy és erre van szükséged.  Ügyelj  arra, hogy a szék háttámlájától kicsit távolabb tartsd a hátad, és helyezd a lábaid szilárdan a padlóra, a csípődhöz és a térdedhez igazítva.

Ha nem tudsz nyitott szemmel meditálni, akkor nyugodtan csukd be őket. Fontos, hogy ezt a  döntést tudatosan hozd meg a meditáció megkezdése előtt. Ellenkező esetben a teljes meditáció idején hol nyitva hol csukva lesz a szemed ami össze zavarhat.

Sok mindenkinél  a csukott szemmel végzett meditáció további gondolatokhoz, álmodozásokhoz vezethet, ezért érdemes megfontolnod te melyik változatot választod.

(forrás: https://www.yogajournal.com/meditation/everything-need-know-meditation-posture)

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .