Barion Pixel

6 tipp hogyan méregtelenítsd tested és lelked a jóga segítségével

Mindennapjaid során számtalan olyan hatás ér, melynek következtében a szerveidben és a szöveteidben toxinok, méreganyagok halmozódnak fel.  Az egészségtelen ételek, a rossz emésztés, a sok stressz-hatás, a gyenge immunrendszer, a kialvatlanság, a folyamatos érzelmi konfliktusok  mind elősegítik a méreganyagok termelődését és lerakódását a szervezetedben, ami hosszú távon súlyos betegségek kialakulását is eredményezheti.

Elhatároztad, hogy  változtatni és változni akarsz?
Fel akarsz hagyni a rossz szokásaiddal?
Szeretnél energikusabban, könnyedebben szembenézni az új kihivásokkal? 

Akkor mindenképpen méregtelenítened kell: testben, lélekben, szellemben egyaránt. 

Hogyan? Természetesen jógával.

A jóga gyógyít és méregtelenít.

  • A jóga serkenti a keringést

A testedben számos szerv segíti a méreganyagok összegyűjtését, kiválasztását, eltávolítását. A máj feladata az anyagcsere folyamatok irányítása, ez a szerv választja ki a méreganyagokat és az általa termelt epe emészti a zsírokat. A veséid elsődlegesen az anyagcsere során keletkező salakanyagokat, valamint a felesleges nátriumot és vizet szűri ki a vérből, majd távolítja el a szervezetből. A tüdőd is  kiválasztó szervként funkcionál, a belégzés során oxigént juttat a sejtekhez, kilégzéskor a bennük lévő felesleges szén-dioxidtól szabadítja meg őket, ahogy a  bőröd, és az emésztőrendszer  szintén részt vesz a méregtelenítésben. A jó anyagcseréhez és a méregtelenítő szervek megfelelő működéséhez jó keringés szükséges, amit mozgással lehet a leghatékonyabban serkenteni. Ha jógázol átmozgatod az egész testedet, ezáltal serkentve a keringést.

  • A jóga csökkenti a zsigeri zsírszövet mennyiségét

A belső szerveid között úgynevezett zsigeri zsírszövet rakódhat le. Számos vizsgálat bebizonyította, hogy a zsigeri zsírszövet fokozottabb kockázatot jelent a különféle kardiometabolikus – szív-, és érrendszeri, és anyagcsere-rendellenességek kialakulásának szempontjából, mint a bőr alatt elhelyezkedő zsírszövet, vagy a test teljes zsírtartalma. 

Ugyanis ez a zsírszövet gyakran méreganyagok raktárává válhat, és a belső szervek közé lerakódva akadályozhatja a méregtelenítő szervek és az emésztőrendszer megfelelő működését, ráadásul gyulladásos folyamatok kiváltója is lehet.  A jógában alkalmazott gyakori gerinccsavarások, segítenek megszabadulni a zsigeri zsírszövettől, támogatva ezzel a belső szervek működését, javitva a keringését.

  • A jógalégzés méregtelenítő hatású

A légzés során a kilélegzett levegővel nemcsak szén-dioxid, hanem különféle nyomelemek és méreganyagok ürülnek ki a szervezetedből.

  • A jógázás javítja a nyirokkeringést

Jógázás közben a tested hőt termel, és izzadással hűti magát. Az izzadás aktivizálja a nyirokrendszert, ami kiválasztja a szövetekből illetve a folyadékokból a toxikus anyagokat, majd a bőrön keresztül eltávolítja a testedből. 

  • A jóga oldja a stresszt

A feldolgozatlan stressz Neked is problémákat okoz: befeszül a  nyakad, bemerevedik a vállad, feszültté válsz, nem tudsz aludni, , gyomorproblémák jelentkeznek, ingerlékennyé, dekoncentrálttá válsz.  A stresszt számtalan dolog  kiválthatja, de bármi is legyen az oka, jógával segíteni tudsz magadon. Jógázás közben átmozgathatod az összes izomcsoportot, kimozgathatod a bemerevedett részeket, megnyugtatod az idegrendszeredet.

  • A jóga segít a lelki és érzelmi méregtelenítésben is

Ha rendszeresen jógázol kiegyensúlyozottabbá teheted a hormonrendszered működését is: csökken a stresszhormonként ismert kortizol szintje – ami segít a feszültség csökkentésében. Csökken a szorongás, javul a koncentráció,  az érzelmi stabilitás, és önbecsülés.

Elhatároztad, hogy változtatni akarsz? Akkor kezdj el jógázni!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .