Barion Pixel

A plus size méret nem lehet az edzések akadálya

A túlsúly megnehezítheti egyes feladatok végrehajtását, de léteznek olyan bevált gyakorlatok, amelyek az edzést sokkal könnyebbé tehetik a túlsúlyos hölgyek számára. Sokan ezért sem mernek elmenni az edzőterembe, de általában nem az edzés nehézsége, hanem a kinézetük miatt aggódnak az elhízott nők és férfiak. Próbáld azonban legyűrni a félénkséged, mert senki sem fog kinevetni, ha megjelensz az edzőteremben.

Hidd el, sokan kezdték olyan alakkal az életmódváltást, mint te, és nemhogy kinevetnek, hanem inkább együtt fognak érezni veled. Egyébként is, az edzőterembe járó emberek közös célok miatt harcolnak nap mint nap és nagyon összetartanak. Úgyhogy, ha eddig ezek voltak a kifogásaid, akkor többé már nem halogathatod a mozgást, és muszáj lesz végre új életet kezdened.

Most, hogy idáig eljutottunk, felteheted a kérdést, hogy hogyan tovább. Mivel is kezdj? Először is, a legfontosabb, amit észbe kell vésned, hogy mindig a biztonságra törekedj. A túlsúlyos emberek ízületei nagyobb terhelést kapnak, így ha valamilyen gyakorlat végzése közben fájdalmat észlelsz, azonnal állj meg, és ne folytasd a feladat végrehajtását.

A saját testsúlyos és a kardiogyakorlatok hatékonyak lehetnek számodra, hiszen az egyik az izmaidat erősíti meg, míg a másiktól beindul a nagy fogyás is, hiszen ezzel sok-sok kalóriát égetsz el. Azonban ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérd, a mozgás mellett az egészséges táplálkozást is be kell iktatnod az életedbe. A helyes táplálkozás segít a testzsír csökkentésében, az egészség megőrzésében és a jó közérzet fenntartásában.

Hogyan és miként végezd a gyakorlatokat, ha jelenleg a plus size csoportba tartozol? Mindenképpen olyan gyakorlatokat válassz, amelyek kímélik az ízületeidet és fontos az is, hogy minimalizáld a stresszorokat az életedben. Nem egy hét alatt szaladtak fel rád a kilók, ne is várj hirtelen jött, mindent elsöprő csodát. A fogyáshoz idő, kitartás és türelem szükségeltetik, ezt jó, ha már most megjegyzed. Dolgozz keményen, de ne ostorozd magad és hallgass a tested és a lelked jelzéseire.

A túlsúllyal rendelkező személyeknek nagyon jó gyakorlat lehet a guggolás. Állj vállszélességű terpeszbe, a két karod nyújtsd ki magad elé és kezdj el guggolni, mintha csak egy székre akarnál leülni. A térdeidet próbáld kilencven fokos szögben behajlítani. Ha ezt nehéznek érzed, akkor állj egy fal mellé, fogj egy labdát a kezedbe. A labdát tedd a derekad és a fal közé, és így próbálj meg guggolásokat végezni.

A másik gyakorlat a falnál történő fekvőtámaszozás. Ezzel a módszerrel a csuklód, a vállaid és a karod is megkíméled, ellentétben a hagyományosan végzett fekvőtámasszal. Állj ismét vállszélességű terpeszbe, a két tenyereddel támaszkodj meg a falon. Majd kezdj el fekvőtámaszozni. Amikor néhány kilót leadtál és kellőképpen megerősödtél, akkor a hagyományos fekvőtámasszal is megpróbálkozhatsz.

A következő gyakorlathoz egy medicin labdára lesz szükséged. Vegyél fel egy félig guggoló pózt, olyasmit, mint az első gyakorlatnál. Majd a medicin labdát csapd erőteljesen a földre. Vedd ismét a labdát a kezedbe és ismételd meg a gyakorlatot. Ez a gyakorlat égeti a zsírt, erősíti a karokat és csökkenti a stresszt.

A negyedik gyakorlathoz feküdj le a fitneszszőnyegre, tegyél a két lábad alá egy fitneszlabdát, a két kezed kulcsold össze a tarkódon és végezz felüléseket. Ezzel a gyakorlattal rengeteg kalóriát tudsz elégetni.

A kardioedzés azért nagyon fontos, hogy felpörgesd az anyagcserédet, és hogy fizikailag megerősödj. Gyalogolj, fuss, ússz vagy bokszolj, hogy a szíved is edzésben tartsd és hogy a fogyásod is beinduljon.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .