Barion Pixel

A testmozgás hatással van az emberi kapcsolatokra is

A testmozgás mindenféle emberi kapcsolatokra pozitív hatással van, sőt képes azokat meg is javítani. A testedzés csökkenti a stresszt, így sokkal több lesz az energiád, illetve sokkal nyugodtabb is leszünk, amely kihat az emberi kapcsolataidra is – legyen szó munkatársakról, barátokról vagy éppen családtagokról. A rendszeres testmozgás endorfin hormonokat szabadít fel a szervezetben, vagyis ezektől a hormonoktól leszünk boldogabb, így nemcsak magaddal, hanem a környezetedben élőkkel is sokkal elégedettebb lehetsz általa.

A mozgás a párok kapcsolatát is sokkal jobbá varázsolhatja, hiszen növeli a vér áramlását – az alsó régióban is –, és ez bizony felpezsdítheti akárki szerelmi életét.

A rendszeresen végzett gyakorlatok az önbizalmat is megnövelik. Márpedig aki elégedett önmagával, a saját testével, sokkal bátrabb lehet a partnerével is, amely megint csak felpezsdítheti mind a szerelmi, mind a szexuális életet.

A testmozgás nagyon jó hatással van az egészségi állapotra, de még a memóriát is javítja. Márpedig ha soha senkinek nem feledkezel meg a születés- vagy éppen a névnapjáról, akkor ezek megerősíthetik az emberi kapcsolataid.

Kutatások igazolják, hogy azok a párok, akik együtt edzenek, sokáig vagy akár egész életükben együtt maradhatnak. A sport, a közös tevékenységek erősítik a kapcsolatot, és a párok úgy érzik, hogy a másik fél igenis mindent megtesz annak érdekében, hogy sokáig vonzó és kívánatos maradjon a párja számára. Ez pedig azt mutatja, hogy fontos számára az egészséges életmód mellett az is, hogy nemcsak önmagáért, hanem a párjáért és a kapcsolatáért is hajlandó bármit megtenni, legalábbis lemondani az esetlegesen korábbi nem túl egészséges életvitelről.

Az edzések energiával töltenek fel bárkit. Testmozgás hatására friss oxigén és tápanyagok jutnak el a szövetekbe, amely hatékonyabbá teszik a szív- és érrendszer működését. Ennek hatására több lesz bárkinek az ereje és az életkedve, amely megint csak kapcsolatépítő lehet. Hiszen így nagyobb kedve lesz az illetőnek egy vacsora utáni közös sétához vagy játszani a gyerekekkel az udvaron.

Aki nem alszik eleget, gyakran lesz házsártos, ideges és feszült, ez pedig rányomja a bélyegét az emberi kapcsolataira. A testmozgás javítja az alvás minőségét. Aki rendesen ki tudja magát aludni, nem lesz ideges és fáradt, sokkal türelmesebb lesz embertársaival és ez bizony egyik legfontosabb dolog, hogy megmaradjanak a barátaid, vagy hogy ne veszítsd el a partnered.

A jó döntésektől elégedettek leszel önmagunkkal és ez a környezetedre is kihat. A testmozgás hatására több friss oxigén jut az agyba, amely lehetővé teszi a megfelelő, a jó döntések meghozatalát.

Akik rendszeresen mozognak, egészségesebbek maradnak, így tovább is élhetnek. Valaki minél hosszabb ideig él ezen a bolygón, annál hosszabb időt tud a szerettei körében tölteni. Kell ennél nagyobb motiváció a testmozgáshoz? Ugye hogy nem?

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .