Alzheimer-kór gyógyítása: a lehetőségek végtelenek

Manapság egyre többen szenvednek Alzheimer-kórban és demenciában. Nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon.

A szem a lélek tükre – tartja a mondás. Ez fokozottan igaz lehet, de nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy milyen ember az, akinek a szemébe nézünk, hanem a hozzáértők egyes betegségekre is tudnak következtetni, ha egy-egy páciensnek a szemébe tekintenek. A szemlencse és a retina sok adatot közölhet azzal, aki tudja, hogy pontosan mit is kell vizsgálni. Az Alzheimer-kór egyik jelzője az amiloid fehérje, amelynek jelei a szemlencsén és a retinán is jelentkeznek, legalábbis egyes kutatók szerint.

A másik vizsgálati módszer a testhőmérséklet rendszeres vizsgálata lehet, amely olyan értékeket ad a hozzáértők kezébe, amely a beteg egészségi állapotát segít feltérképezni, többek között még az Alzheimer-kórt is. A részletekről még nem készült bővebb tanulmány.

Az Alzheimer-kór egy többtényezős, összetett betegség számos kockázati tényezővel, amelyet a nyugati orvoslás gyakran figyelmen kívül hagy. Meglepő módon a genetika csak csekély szerepet játszik a betegség kialakulásában.

Az agyunknak egészséges zsírokra is szüksége van, hogy az agysejtek megfelelően működhessenek. A rossz táplálék, a manapság oly divatos alacsony zsírtartalmú táplálkozás is hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.

A gyenge orális egészség, a dohányzás és a gyulladást fokozó táplálékok, illetve tevékenységek – például a stresszes életmód – szintén növelheti az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát.

Az egészséges táplálkozás alapvető a betegség megelőzésében. Az E-vitamin – mint egy kiváló antioxidáns – szintén nagyon hasznos lehet. A Ginkgo bilobáról is bebizonyosodott, hogy mennyire hasznos az agy egészségének megőrzése szempontjából.

A C-vitaminban és az egyéb antioxidáns vegyületekben gazdag táplálkozás szintén jó hatással van az agyra, hiszen az antioxidánsok agyserkentő és keringésvédő hatásokkal bírnak. Szintén antioxidáns-tartalmuk miatt hasznos lehet a zöld és a fekete tea, a frissen préselt gyümölcslé, a vörösbor, de a folsav is egy fontos anyag az agy számára.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Gerinc. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A gyógynövények közül a zsályának van kiváló memóriafokozó hatása. A mediterrán étrend hasznosságával kapcsolatban is sok tudós egyetért, hiszen ez az étrend az omega-3 zsírsavak, vagyis a halak és az egészséges olajok – például az olívaolaj – fogyasztására helyezi a hangsúlyt.

(forrás: https://gyogyszernelkul.com/alzheimer-kor-gyogyitasa-a-lehetosegek-vegtelenek/ )

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)