Barion Pixel

Gyakorlatok térdfájdalomra

Bizonyára te is megtapasztald már a térdfájdalmat a mozgás során. Ennek az egyik oka a túlerőltetés lehet. Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, hogy néhány napig pihenteted a lábaidat. Néhány gyakorlat is segíthet abban, hogy elmúljon ez az egészségügyi problémád.

A térdfájdalmat sikeresen el tudja mulasztani, ha alaposan megnyújtod az izmokat. Ehhez a gyakorlathoz nincs is másra szükséged, csak egy falra. Állja egyenesen a fal előtt, majd mindkét kezeddel támaszkodj meg rajta a tenyereddel. Dőlj egy kicsit előre. Nyújtsd előre a bal lábad és kissé rugózzál úgy, hogy a kiegyenesített jobb lábat hátrafelé nyújtod. Ez a pozíció nemcsak a lábizmokat nyújtja meg, hanem a derék- és hátfájdalmat is enyhíti. Végezd el a gyakorlatot néhányszor, majd válts lábat.

A másik gyakorlathoz feküdj le a talajra. Nyújtsd ki mindkét lábadat, a két kezedet helyezd a törzsed mellé. Lazíts! Majd emeld meg a bal lábadat és térdednél – a láb hátsó részénél – kulcsold össze mindkét kezedet. Nyújtsd a lábadat a plafon irányába. A másik lábad maradjon a padlón kinyújtva. Számolj el ötig, majd ereszd le a padlóra a magasba lendített lábadat. Ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

A harmadik gyakorlathoz egy habszivacs hengerre lesz szükséged. Vegyél fel egy fekvőtámasz pozíciót úgy, hogy a hengert a bal térded alá helyezed, a másik lábad hajlítsd be, amennyire csak tudod és próbálj egy kis terpeszt csinálni. Vigyázz, hogy a bal lábad ne mozogjon és a két kezeddel szépen, lassan nyújtózkodj előre a szőnyegen, amennyire csak tudsz. Ismételd meg a gyakorlatot legalább tízszer, majd következhet a másik lábad is.

A negyedik és egyben utolsó gyakorlatnál maradj a talajon, a habszivacs henger maradjon a közeledben. Tedd keresztbe a két lábad, legyen alattuk a henger. A két kezeddel támaszkodj meg a törzsed mögött, a szőnyegen. Emeled meg a fenekedet és kicsit gurigáztasd meg a hengert a két lábad alatt. Számolj közben tízig, majd lehet pihenni, Végezz el ebből a gyakorlatból is néhányat.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .