Barion Pixel

Ha aktív életet élek, boldogabb leszek?

A depresszió, a negatív hangulat, a rosszkedv sokkal inkább a mozgásszegény életmódot folytató emberekre jellemző. Legalábbis általánosan leginkább az jellemző, hogy a tunya életmód a letargikus hangulatot hozza magával. Az aktív életet élők és rendszeresen edző személyek sem mindig jókedvűek, de az tény, hogy sokkal pozitívabban állnak hozzá az élet dolgaihoz, mint a lustaságot választó embertársaik. Nem mellesleg az edzés, a jóga, a testmozgás boldogsághormonokkal ajándékozza meg a sportoló személyeket, amit a tunya életet folytató emberek soha nem tapasztalhatnak meg.

Ha aktív életet élek, boldogabb leszek?

Azok, akik a rendszeres edzés mellett teszik le a voksukat, általában az élet más területein is sokkal kiegyensúlyozottabbak. Jobban teljesítenek a munkahelyükön és a szabadidejüket is többnyire úgy szervezik, hogy abban több legyen az aktív, mint a passzív időtöltés.

A rendszeres mozgás amellett, hogy rengeteg energiával tölti fel az emberi szervezetet, még az egészségünknek is jót tesz, hiszen az egészséges életmódnak rendkívül jó hatása van a szervezetre.

Igaz, az aktív életmód sem biztosíték arra, hogy soha nem leszel beteg, de nyilvánvaló, hogy sokkal kevesebb esélyünk van akármilyen betegségre, ha a testünket egy kis mozgással karbantartjuk. Ha fizikailag jól vagyunk, akkor lelkileg is sokkal kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Ezek a pozitív hatások és változások pedig elősegítik, hogy mosolygósan és ne mélabúsan vágjunk neki egy-egy napnak.

Egy Amerikában végzett tanulmány szerint a testmozgással csak használunk és nem ártunk magunknak. Egy kutatásba kétezer embert vontak be. Azon személyek közül, akik egyáltalán semmit sem mozogtak, jóval magasabb volt a halálozási arány, mint azok között, akik rendszeresen edzették a testüket. Pedig voltak olyan rendszeresen sportolók is, akik a sport mellett nem mindig étkeztek egészségesen, néha alkoholt is fogyasztottak és dohányoztak.

Persze ez nem azt jelenti, hogy te is egészségtelenül táplálkozz és dohányozz, a legjobb, ha az egészséges életmódot preferálod, amelybe semmilyen szenvedély nem fér bele és emellett még sportolsz is valamit. Így annál nagyobb esélyed lesz arra, hogy idősebb korodban is egészséges és ezzel együtt aktív maradsz. A kutatás során is azok a személyek voltak jobb kondícióban és örvendtek jobb egészségi állapotnak, akik nem éltek semmilyen káros szenvedéllyel és az edzés is az életük részévé vált.

Tehát mindenképpen érdemes a sportos életmódot választani, hiszen ezzel csak jót teszel a szív- és keringési rendszerednek, a tüdődnek, az izmaidnak, de még a csontritkulás kialakulásának a kockázata is jelentősen lecsökken az aktív életmódnak köszönhetően. A rendszeres edzések hatására javulni fog a testtartásod, jobb lesz az állóképességed és a közérzeted, testileg és lelkileg is sokkal jobban fogod érezni magad, esztétikusabb lesz a megjelenésed és ez egészséges önbizalommal fog megajándékozni. Tehát határozottan boldogabbá válhatsz, ha rendszeresen mozogsz és a sportolást, testedzést részesíted előnyben, nem pedig a mozgásszegény életmódot.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .