Barion Pixel

Magány- 13 tipp hogyan győzd le a magányt

Háromból egy ember magányosnak érzi magát, annak ellenére is, hogy nincs egyedül – párkapcsolatban él, vagy pezsgő szociális élete van.
Te vajon közéjük tartozol?  Mert a   magány elveszettsége, és reménytelensége bármely életszakaszban rád törhet – és attól, hogy tabunak tartod a beismerését még nem lesz  jobb. A magány nem a kudarc vagy a gyengeség jele, nincs miért szégyellned magad, nem kell még jobban elszigetelődnöd miatta, hanem keresned kell a kiutat belőle.

A magány nem a kapcsolatok, hanem a kapcsolódások hiánya

Mi a baj velem? – kérdezed folyton magadtól, de a válaszaid ahelyett, hogy segítenének, egyre mélyebbre húznak majd. Ugyanis azt fogod hinni, hogy azért nem keresi senki a társaságodat, mert nem vagy elég érdekes, izgalmas, fontos és szerethető, és ezek olyan adottságok amelyeken  képtelenség változtatni. Szépen, lassan beletörődsz, hogy ez a Te sorsod – emiatt nem is fogod keresni a lehetőségeket a kapcsolódásra. Félsz a magánytól, de közben rettegsz a visszautasítástól is.  

Senki sincs magányra ítélve – Te sem!

Az üresség, a csalódottság, és a depresszió lehangoló érzése nem a legjobb útravaló, ha boldog szeretnél lenni.Nem szabad “láthatatlanná” válnod, nem szabad magadra zárnod az életed ajtaját – változtatnod kell, ellenkező esetben eltaszítod magadtól a kiegyensúlyozottabb, elégedettebb élet lehetőségét. 

E-mail-cím: *

13  tipp hogyan győzd le a magányt

  1. A magányt kezeld átmeneti állapotként – fogadd el, hogy most épp egyedül vagy és élvezd annak a lehetőségét, hogy időt szakíthatsz önmagadra – megfőzheted a kedvenc ételeidet, megnézheted a kedvenc filmedet, kötetlenül bolyonghatsz a városban, bármibe belevághatsz ami jólesik. Hidd el, el fog jönni a pillanat, amikor készen állsz arra, hogy megoszd a mindennapjaidat másokkal. 
  2. Csitítsd le a belső kritikus hangot a fejedben. és ne ítélkezz magad felett: ne mondd folyton, hogy valamire képtelen vagy, hanem állj pozitívan magadhoz. Koncentrálj a jó tulajdonságaidra- a  hibákra és a tévedésekre pedig tekints úgy, mint hasznos tapasztalatokra, amelyekből tanultál.
  3. Mozdulj  ki – és légy nyitott a barátaid, ismerőseid javaslataira. Fogadd el a meghívásokat, ápold a háttérbe szorított kapcsolataidat. 
  4. Fogadd el és szeresd önmagad – légy tisztában az értékeiddel, a hiányosságaiddal. A hiányosságaidat kezeld lehetőségként arra, hogy megmutasd magadnak, és másoknak, hogy képes vagy a változásra.
  5. Próbálj ki új dolgokat! – nem mindig csak a megszokott út járható – számos más izgalmasabb út  is létezik – itt az ideje, hogy megismerd őket. Tanulj, járj tanfolyamra, keress új hobbit – egyrészt lefoglal, másrészt új ismeretségeket teremthet.
  6. Legyenek céljaid! – mert a céltalanságnál nincs demotiválóbb tényező. Kis célokkal, kis lépésekkel kezdj – és oszd meg a sikereidet a barátaiddal is.
  7. Formáld jó irányba a világképedet! – bármi vár is rád, soha ne a negatív eshetőségek irányába vizualizáld a történéseket!
  8. Vedd észre az élet apró örömeit!
  9. Tégy másokért! Legyen az egy biztató mosoly, egy jelentéktelennek tűnő gesztus – a másokra való odafigyelés hatványozottan megtérül, mert lehetőséget teremt az emberi kapcsolódásokra.
  10. Járj társaságba! – akkor is, ha nincs hozzá semmi kedved. Vedd fel a kapcsolatot a rég nem látott barátokkal, családtagokkal – a régi közös történetek, az új jövőbeli tervek segítenek leküzdeni a magányosságodat.
  11. Tarts háziállatot! – a kis kedvenc azonnal meghálálja a törődést. Ha kutyát tartasz, a sétáltatás még jó alkalmat teremt a mozgásra is.
  12. Kérdezz, kezdeményezz! – ne várd, hogy más tegye meg, mert lehet, hogy nem mer hozzád sem szólni, annyira “magadnak való”-nak tűnsz a szemében. 
  13.  Ne legyenek túlzó elvárásaid! – azt, amit a közösségi médiában, vagy a filmekben látsz az csak a valóság “feltupírozott” változata – a való élet általában ettől egyszerűbb, de pontosan ez adja a nagyszerűségét. 
    Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

1 hozzászólás a(z) “Magány- 13 tipp hogyan győzd le a magányt”bejegyzéshez

  1. Losonci Anna

    Kedves Mónika!
    Nagyon köszönöm a hírleveleit , olyan sokat segítenek ,meg erősítik a bennem lévő érzéseket ,hogy jó irányban vagyok.
    Ez a legutóbbi 13 pontba szedett jó tanács a magányra vonatkozóan is szuper , de nincs olyan hírlevél ami ne biztatna ne adna valami jót ! Nagyon köszönöm és további sok erőt és egészséget kívánok a munkájához ami igen színvonalas.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .