Barion Pixel

Egészséges bőr minden életkorban

A bőr egészsége fontos. Különösen a nők foglalkoznak sokat a bőrük állapotával. Ahogy öregszenek, és megjelennek az első szarkalábak és ráncok, már nyúlnak is a legdrágább arckrémekért, hogy minél tovább megőrizhessék a szépségüket és a ragyogásukat. Azonban nem az első ráncok megjelenésekor szükséges odafigyelni a bőr állapotára, hanem jóval korábban, hiszen a bőröd sok mindentől óvni kell, mert nem felejt. Egy gyermekkorban történő leégés később is megbosszulhatja magát, így jól teszed, ha már fiatalabb korodban is odafigyelsz a bőrápolásra.

Az öregedés egy folyamat, de ezt a folyamatot fel is lehet gyorsítani

Az öregedés egy természetes folyamat, melyet meghatároz a genetika és az olyan tényezők is, mint a levegő szennyezettsége, a túlzásba vitt napozás, de természetesen a dohányfüst sincs jó hatással a bőr állapotára.

Bőrvédelem nyáron

A napsugárzás káros hatásairól már mindenki hallott. Valamennyi napfényre szükséged van, de a káros hatású UV-sugárzás nagyon rossz hatással lehet a bőröd állapotára, nem beszélve arról, hogy a bőrrák kialakulásának az esélyét is megnöveli.

Amikor a nagy melegben odakint kell lenned, akkor mindig használj fényvédő krémet. Legyen az minél nagyobb faktorszámú, így az annál nagyobb védelmet biztosít számodra. Hordj széles karimájú kalapot és lengén, szellősen öltözz, végtagjaidat, bőrödet is minél kevesebb felületen tedd ki a napfény és az UV-sugárzás káros hatásainak. Ha lehet, ne tartózkodj a napon délelőtt 10 órától délután 4 óráig, a leégést pedig lehetőleg kerüld!

A retinoidtartalmú krémek

Szakértők a retinoid-, retinoltartalmú krémek használatát javasolják, mivel ezek javítják az életkorhoz kapcsolódó bőrpanaszokat, mindemellett növelik a kollagént a bőrben, csökkentik a ráncok előfordulásának esélyét, illetve az életkorral összefüggő, bőrön megjelenő foltok kialakulásának az esélyét is minimalizálják.

A dohányzás abbahagyása

Aki szeretné, hogy a bőre sokáig szép és üde maradjon, jól teszi, ha még ma leszokik a dohányzásról. Mindenki tudja, hogy nem csupán a bőrre van negatív hatással, de rengeteg olyan káros anyagot is tartalmaz a cigaretta, amelyek felelőssé tehetők a rákos betegségek kialakulásáért. A dohányfüst nemcsak a ráncok kialakulását segíti elő, de hatására az arc fénytelenné, sárgássá-szürkéssé, élettelenné is válik.

2 hozzászólás a(z) “Egészséges bőr minden életkorban”bejegyzéshez

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .