Barion Pixel

Bemelegítő gyakorlatok hideg reggelekre

Az edzések előtti bemelegítések nagyon fontosak. De bemelegítő gyakorlatokat akkor is végezhetsz, ha a hideg téli reggeleken jéghidegek a végtagjaid. Garantálom, hogy mire ezeket a gyakorlatokat végigcsinálod, már egyáltalán nem fogsz fázni.

Az első gyakorlat nem csupán felmelegít, de javítja a mobilitást és a rugalmasságot is. Jó hatással van a csípőre, a bokára, a térdre és a combra. Állj terpeszállásba, majd emeld fel a jobb lábad. Ragadd meg a bokád mindkét kezeddel, majd gyengéden kezdd el azt magad felé húzni. Tartsd meg azt tíz számolásig, majd következhet a másik lábad.

A második gyakorlathoz állj kisterpeszbe, a két karod pedig nyújtsd ki oldalra egyenesen. Most kezdj el egyszerre mindkét kezeddel előre körözni, de csak kicsiket, majd jöhet tíz közepes és tíz nagyobb körzőgyakorlat. Mindegyik körzésből csinálj tízet-tízet, majd a körzéseket hátrafelé is végezd el. Ez egy nagyon jó gyakorlat a vállak, a tricepsz, a bicepsz és a hát felső részének erősítésére.

A harmadik feladat megerősíti a térdet, a csípőt, a bokát és a hát alsó részét, illetve növeli a mobilitást és a rugalmasságot. Állj alapfekvőtámasz pozitúrába, majd hajlítsd be a jobb lábad és állj tíz számolásig ebben a kitöréses testhelyzetben. Majd állj vissza az alaphelyzetbe és következhet a másik lábad is.

Most az állva történő kitöréses gyakorlat következik. Állj kisterpeszbe csípőre tett kezekkel. Majd hajlítsd be a jobb térded és ereszkedj le, ameddig csak tudsz. Számolj el tízig, majd lábcsere következik. Ez a gyakorlat nemcsak a rugalmasságot, de az egyensúlyt is fejleszti.

A csípő, a térd és a boka mozgathatósága javul a negyedik gyakorlattal. Állj kisterpeszbe, majd hajlítsd be hátrafelé a jobb lábad. A jobb kezeddel is segíthetsz, hogy a lábad minél jobban megfeszüljön. Közben a bal kezed lazán lógasd a törzsed mellett. Számolj el tízig, majd jöhet a bal lábad emelgetése is.

Rendszeres Mozgás. Egészséges Lélek. Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

A vállad és a két karod melegíted be az utolsó gyakorlattal. Állj kisterpeszbe, majd nyújtsd ki a jobb kezed keresztben a mellkasod előtt. Fogd meg a bal kezeddel a jobb alsókarodat és közben végezz olyan mozdulatot, mintha magad előtt el szeretnél érni egy tárgyat. Ezzel a gyakorlattal a karizmaid nyújtását segíted elő. Ha végeztél a feladat végrehajtásával, jöhet a másik karod is.

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .