Barion Pixel

Kezd az évet detox jógával!

Év eleje van – magad mögött hagytad és elfogadtad az elmúlt év veszteségeit, negatív történéseit, és levontad a tanulságokat. Bizonyára ígéreteket is tettél magadnak arra, mi mindenen változtatsz, és milyen célokat fogsz elérni az idén , és ahogy azt kell: az év első napjaiban buzgón neki is láttál a megvalósításuknak. Aztán telt- múlt az idő, és a hétköznapok teendői szempillantás alatt “bedaráltak”. Csalódottan konstatáltad minden maradt úgy, ahogy volt: stresszes , fáradékony, erőtlen, dekoncentrált, szorongó, testileg-lelkileg meggyötört vagy, és nem tudod sem az okait, sem a megoldását a fennálló helyzetnek. 

Az okok:

Nap, mint nap rengeteg méreganyaggal, toxinnal találkozik a szervezeted – ezek nagy részével képes is megbirkózni, hiszen az emberi testben két olyan szerv (máj, és a két vese)  is található, amelyek az élelmiszerekkel és folyadékokkal bevitt káros vagy nem hasznosítható anyagokat átalakítják, hatástalanítják, kiválasztják, majd az anyagcsere-folyamatok végső lépéseként ezeket az anyagcseretermékeket el is távolítják a szervezetedből a vizelettel, a széklettel, esetleg izzadás révén.

A méreganyagok mindenhol jelen vannak: a levegőben, az elfogyasztott ételeidben, a tisztítószerekben, kozmetikumokban, de keletkezhetnek az emésztés zavara esetén is – az erjedéses és rothadásos folyamatok során.Károsak a baktériumok, gombák által termelt méreganyagok, rákkeltő és mutációt okozó vegyületek, a gyógyszerek, vagy a sejtbomlás anyagcseretermékei is.

Sajnos előfordulhat, hogy ezek a méreganyagok olyan mennyiségben vannak jelen a testedben, hogy megterhelik  és megzavarják a szervezeted normál működését – jól érzékelhető problémákat okozva ( hangulatzavar, fáradékonyság, energiahiány,enerváltság, fejfájás,migrén, immunrendszer gyengülése, gyulladások,hormonális zavarok, bőrproblémák, ekcéma). 

A megoldás:

A  tested a nap minden percében “méregtelenít” –  rengeteg komplex kémiai, biológiai folyamat zajlik le benne  annak érdekében hogy megszabadulj a külvilágból érkező, vagy a saját szervezetedben keletkező különböző méreganyagoktól. Mindez igazi csapat munkát igényel: a májban zajlik, de szerepet játszik a folyamatban a vese, a bél, a bélflóra, a tüdő és a bőr is. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes lehessen nem kell semmiféle csodaszert, port,italt, pirulát megvásárolnod – elég, ha 

  • egészséges életmóddal tehermentesited a szervezetedet, (odafigyelsz arra, hogy mit eszel, mit iszol, milyen kozmetikumokat használsz stb.)
  • a jóga pozitív hatásait alkalmazva támogatod a szervezetedet a méregtelenítési folyamatokban

A szervezeted támogatása detox-jógával

A Detox jóga egy olyan jóga-ászanából és légzőgyakorlatokból álló jóga sorozat, amely hatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait.

A jóga több okból is alkalmas arra, hogy segítsd a szervezeted méregtelenítési folyamatait: 

  •  a méregtelenitést végző szervek megfelelő működéséhez  jó vér- és nyirokkeringésre van szükség – a csavaró ászanák végzésével javul a hasüregi szervek vérellátása, és csökken a zsigeri zsírszövet mennyisége. A hasüregi szervek nyomás alá kerülnek, ezáltal javul az anyagcsere, a kiválasztás, a hasnyálmirigy működése. Nő a máj glikogén tároló képessége.
  • a fordított testhelyzeteknél fokozódik a nyirokkeringés, javul az immunrendszer működése, 
  • a csavaró ászanák elvégzése után  a csavarás nemcsak energiával tölt fel, de mentálisan is erősít: segít fókuszálni, tisztán látni, elűzni a stresszt és a mélyen rejlő feszültségeket,
  • dinamikus gyakorlással a toxikus anyagok a bőrön keresztül izzadással távoznak
  • a jógalégzés során a kilélegzett levegővel nemcsak szén-dioxid, hanem különféle nyomelemek és méreganyagok is kiürülnek a szervezetből.  
  • tudatos légzésekkel a tüdő mélyebb rétegei is megtisztulnak az elhasznált levegőtől. A rekeszizom folyamatos fel-le mozgatása erősíti a gyomrot, a szívet, a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet, javítja az emésztést, kitisztítja az orr-mellékürege
  • jótékony hatással van a vegetatív idegrendszer működésére.
  • a jóga rendszeres gyakorlása segít megtisztítani a gondolataidat, segítségével megszabadulsz a berögzült negatív gondolati mintáktól. A fordított testhelyzetek kimozdítanak a megszokásokból, új nézőpontot adnak, és a jelen pillanatra irányítják a figyelmedet. 
  • a jóga a koncentráció erejével, és energetikai hatásával segít megszabadulni az érzelmi és gondolati mérgektől is, felkészítve ezzel a meditációra
  • a jóga segít abban, hogy jelen maradj, tovább lépj, és soha ne nézz vissza

Több életerőt, és energiát szeretnél? Jobb alvást, kiegyensúlyozottan működő hormon-, és immunrendszert? Jobb emésztést, és csodás közérzetet minden nap? Akkor kezd az évet detox jógával, és élvezd annak minden előnyét.

 

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .