Mihálik Ágnes – Pörgős vagyok, de a jóga segít lelassulni, fókuszálni

Mihálik Ágnes 52 éves, nagyon szereti a gyerekeket, már harminc éve tanítóként dolgozik. Barátaival szívesen kirándul, túrázik, megy színházba, és fontos számára a mozgás is, fut, kerékpározik, jógázik. Jelenleg nehéz élethelyzetben van, ahogy fogalmaz, ennek átvészelésben és a mindennapi töltődésben is sokat segít neki a jóga. 

–  Mikor kezdtél jógázni, és mi az, ami ott tart? 

– Négy évvel ezelőtt jelentkeztem az Ízisz Jóga Stúdió egyik kezdő tanfolyamára, majd egy következőre, és azóta hetente járok. Nagyon pozitív a stúdió kisugárzása, jó energiák vannak ott jelen. Az oktatók felkészültek, és én például kifejezetten szeretem, amikor korrigálják a mozdulataimat, hogy az egyes pózok a lehető legjobban rögzüljenek.

A stúdióban mindig kedves emberekkel találkozom, a gyakorlás mellett barátságok is születnek. Pörgős vagyok, de a jóga segít ezt kiegyensúlyozni, segít lelassulni, segít megtalálni azt, hogy mire fókuszáljak – és mindezt segít átültetni a mindennapi életembe is. Amikor elindultam a kezdő tanfolyamra, azt gondoltam, hogy a jóga nem megy majd nekem, mert nagyon kötöttek az izmaim és nem vagyok elég hajlékony.

Kevesebb Stressz, Hosszabb Élet:  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Viszont megtapasztaltam, hogy ez nem így van, sokkal többet tudtam kihozni magamból, mint amit gondoltam, majdnem mindent meg tudok csinálni, persze van hová fejlődni. Régebben furcsa volt, amikor az oktatók azt mondták, hogy lazuljunk bele egy-egy pózba.

Nem értettem, mit jelent ez, de most már érzem, és egyes gyakorlatokba úgy bele tudok feledkezni, hogy akármeddig tudnám csinálni. A jóga megtanított a türelemre is: nem baj, ha valami ma még nem megy, holnap vagy valamikor később sikerülhet. Az élet más területein is elfogadóbb lettem, mióta jógázom.

– Vannak-e kedvenc óráid?

– Az ashtanga és a vinyasa a kedvencem, most próbálkozom a callygraphyval. Mindegyik nagyon jó! Az ashtanga dinamikusabb, ami jól illik a személyiségemhez. A callygraphy ennek pont az ellentéte, más koncentrációt kíván, és le tud lassítani, amire most nagy szükségem van. 

Kevesebb Stressz, Hosszabb Élet:  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

– Említetted, hogy türelmesebb, elfogadóbb, fókuszáltabb vagy mióta jógázol. Milyen egyéb változásokat tapasztaltál még magadon? 

– Egyfajta testtudatosságot hozott az életembe. Érzem, hogy mit bírok el, meddig mehetek el, hol kell megállnom. Megtanultam, hogy minden gyakorlás más, el kell fogadni azt is, ha a mai aktuális állapotomban nem megy az, amit tegnap meg tudtam csinálni – fontos, hogy ne ártsak magamnak.

Különböző képességekkel és tudással vagyunk jelen egy-egy órán, aki kezdő, annak lassabb tempó, több segítség kell. Ezzel kapcsolatban is sokkal elfogadóbb vagyok, úgy érzem, nekem is jó, ha átismétlem, újra hallom, elmélyítem, korrigálom, amit tudok. Rendszeresen járok futni, amíg nem jógáztam, mindig voltak kisebb-nagyobb sérüléseim ebből fakadóan, de azóta nincsenek.

–  Mit javasolnál annak, aki még csak gondolkodik, hogy elinduljon-e ezen az úton? 

– Ne töprengjen tovább, vágjon bele! Ha esetleg azt gondolja magáról, hogy a jóga ilyen-olyan okokból nem neki való – ahogy ez velem is történt – akkor is érdemes egy próbát tennie. Ha pedig kipróbálja, biztos talál benne olyat, ami a személyiségét, a testét, a lelkét, a mentális fejlődését elősegíti majd.  

Kevesebb Stressz, Hosszabb Élet:  Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)