A rendszeres csikung gyakorlás 6 legfontosabb előnye

Te is egy olyan mozgásformát keresel, ami magába foglalja a testi és lelki gyakorlatokat? Amely egyszerre fejleszti a fizikai és a szellemi testet?

A csikung egy ilyen meditációs és gyógyító mozgásforma, melynek segítségével holisztikusan javíthatod az életminőségedet! De pontosan milyen pozitív hatása lehet a csikung gyakorlásnak? Ebben a blogbejegyzésben a teljesség igénye nélkül vesszük át a 6 legfontosabbat!

A csikunggyakorlatok lágy mozgásokból, faállásokból, légzéstechnikákból és meditációból állnak, melynek célja az energiagyűjtés, az energiapályák kitisztítása, a csi áramlásának serkentése a testben.

„Ha nincs szabad áramlás, a fájdalom megjelenik, ha van szabad áramlás a fájdalom megszűnik. Azaz stagnálás az alapja minden kóresetnek.”

/Sárga Császár- Klasszikus Medicina/
E-mail-cím: *

Mind lelkileg mind fizikálisan segít megszabadulni a stressztől

Praktikus és hatékony módja a testi és lelki feszültségek enyhítésének, a stressz megszüntetésének és a kiégés megfékezésének, ami valljuk be, a mai világban elengedhetetlen! A csikung közvetlen és pozitív hatással van a szorongásra, a depresszióra, a stresszre, a rossz hangulatra és az önbecsülés hiányára is!

Krónikus fáradtságra is alkalmazhatóak a csikung gyakorlatai

Ahogy az első pontban említettük, a gyakorlatok rendszeres végzése megszabadít a nyugtalanságtól és a stressztől, ezáltal a krónikus fáradtságtól is! A csikung serkenti az endorfin termelődését, energetizál nappal, és javítja az éjszakai alvás minőségét.

Kortol függetlenül gyakorolható

A lágy mozgások miatt ez a mozgásforma az idősebb korosztálynak is kimondottan ajánlott! A mozdulatok könnyedén elsajátíthatóak és bár a gyakorlatok teljes mozgáskörben kimozgatnak minden ízületet és testrészt egy gyakorlás alatt, egyszerre erősítenek, lazítanak és nyújtanak, mégsem erőltetik meg és terhelik le az ízületeket. A fő hangsúly a test keringéseinek javításán és az energia áramlás helyreállításán van!

Segít a gerincproblémák leküzdésében

A csikung gyakorlatok hosszú távú és napi rendszerességű gyakorlása klinikailag jelentősen csökkentheti a tüneteket és a krónikus hátfájásban szenvedőknek helyreállíthatja fizikai funkcióit.

Egyensúlyérzék javulása érhető el

A csikung azon finom behatású mozgó meditációk közé tartozik, mely hatásait az állás és az egyensúlyozás során fejti ki. Különféle egészségi problémák orvoslására a lassú mozgás jóval hasznosabb lehet, mint a hagyományos fitnesz módszerek alkalmazása, mert a csikung egyidőben egyensúly és izom kontrollra is tanít.

Helyes légzés elsajátítása

A csikung egyik fontos eleme a megfelelő légzés. A mozdulatok és a levegővétel tökéletes összehangolásától lesz ez a fajta mozgás csikung. A helyes légzés pedig nagyon fontos és számtalan előnye van, mint például feszültséget old, energikusabbak leszünk, javul az emésztésünk és a vérkeringésünk.

Összességében a csikung gyakorlatok jótékony hatással vannak a szervezet keringési rendszereire, a hormonális és a nyirokrendszerre, a mozgásszervi problémákra. Felgyorsítják a test öngyógyítási és regenerálódási folyamatait.

Online és helyszíni lehetőséget is biztosítunk arra, hogy elsajátítsd a csikung alapjait és Te is rálépj egy egészségesebb és harmonikusabb útra!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .