Tünde – A jóga megtanít, hogy a jelen pillanatra fókuszálj…

Tünde szellemi munkát végez, több mint harminc éve dolgozik a szakmájában. Két felnőtt gyermeke és egy unokája van.

Mint mondja, a jóga megteremtette számára az „itt és most” érzését: a foglalkozásokon csak a jelen pillanatra koncentrál.

– Mikor kezdtél jógázni, és milyen indíttatással?

– Úgy éreztem, hogy a szellemi munka mellett a testemnek szüksége van fizikális táplálékra is. Korábban alkalmi látogatóként voltam az Ízisz Jóga Stúdióban, két éve viszont már rendszeresen járok.

– Milyen órákat kedvelsz és miért?

– Prana flow és callygraphy órákra járok, mert úgy érzem, ez a mozgásforma az, ami a meglévő betegségeim kiküszöbölését a leginkább szolgálja. Az ülő munkából adódóan fáj a derekam, vannak gondok az ízületeimmel. Fizikálisan ezek az órák olyan megterhelést jelentenek, amelyekkel nem okozok magamnak sérülést. Ráadásul a gyakorlással a meglévő panaszaim enyhültek, és bízom abban, hogy ha elég kitartó leszek, teljesen meg is szűnnek.

– A panaszaid enyhülésén túl mit tapasztaltál még magadon, mióta jógázol?

– A jógagyakorlás fizikális része a test működése szempontjából nagyon fontos. Viszont nekem különös értéket jelent az is, amikor a foglalkozások megkezdése előtt, a ráhangolódás során, Lenkefi Mónika stúdióvezető jógafilozófiai felolvasásokat tart. Számomra ez olyan pluszt ad, amiért végtelenül hálás vagyok.

Egészséges lélek, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE. 

Rendkívül sok információt kapok, ami a szellemi épülésemet szolgálja. A jóga megteremtette számomra az itt és mostban levés érzését is. Ez az egyetlen hely, ahol a foglalkozások közben nem zakatol az agyam, a jelen pillanatra koncentrálok. Nem gondolok a múltra, a jövőre, csak és kizárólag az foglalkoztat, ami akkor és ott történik.  

– Részt vettél meditációs tanfolyamon is.

– Az órákon túl igyekszem bekapcsolódni a stúdió más rendezvényeibe is, ilyen például a meditációs tanfolyam, ami nagyon nagy élmény volt számomra. Amit ott tanultam, azt igyekszem beépíteni a mindennapjaimba is. A meditációt illetően még nem vagyok elég szorgalmas, de alkalmanként szakítok rá időt.

Viszont gyakrabban hallgatom azokat a meditációs zenéket, mantrákat, amelyeket a tanfolyamon Mónika ajánlott a figyelmünkbe. Ezek végtelenül kikapcsolnak és a zajos világból elrepítenek egy teljesen más világba, amikor erre van szükségem. A racionális foglalkozásom mellett hajlok a spiritualitás felé, és ezekkel a kikapcsolódást, megnyugvást adó pillanatokkal tartom egyensúlyban magam.

–  Mit javasolnál annak, aki még csak gondolkodik azon, hogy elinduljon-e a jóga útján?

– Fontolja meg és vágjon bele! Nem egyszerű! Mindenképpen javaslom a jógát fizikális gyakorlásra és szellemi feltöltődésre. Ha nagyon komolyan gondoljuk, és nemcsak a fizikális gyakorlást látjuk benne, hanem azt is, amit a jóga filozófiája adhat, akkor egy nehéz útra lépünk. Lenkefi Mónika szakmai tudása és az a hihetetlen információmennyiség, amivel ő erről a témáról rendelkezik, nagy segítség lehet ezen az úton.

Egészséges lélek, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Iratkozz Fel Ingyenes Kezdő Jóga Hírlevelemre!

Kezdd el az otthoni jógagyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy közel 30 videóból álló sorozatot, melynek segítségével MÉG MA elkezdheted otthoni jógagyakorlásodat. Írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)